Tiens Holikan Ekstrakt Groždja

TIENS HOLIKAN – 9.952 RSD

 

TIENS Holikan je preparat zvani “pilula dugovečnosti”. Snažan je antioksidant zbog prisustva semenki groždja  – bore se protiv slobodnih radikala, i na taj način odlaže proces starenja. Istraživanja su pokazala da njihova svojstva kontrole lipida u krvi mogu da pomognu da srce ostane u dobroj formi.

Slobodni radikali su molekuli, najčešće kiseonik, koji imaju jedan ili više nesparenih elektrona. Težeći da se spare ili gubitkom nesparenih elektrona, postaju veoma hemijski reaktivni. Oni oksiduju svaki sastojak sa kojim mogu da dođu u kontakt. Na ovaj način oni mogu da oštete ćelijske strukture, na primer membrane, enzime, nukleinske kiseline ili strukturne proteine. Ovo vodi prevremenom starenju tela i slabom imunitetu.

Balans među slobodnim radikalima i antioksidantima u telu je ključni za naše zdravlje. Često, međutim, mi sami narušavamo balans pušenjem, prekomernim sunčanjem, vođenjem stresnog života, korišćenjem puno lekova,  lošim navikama u ishrani. Takodje i pod dejstvom spoljašnjih uticaja – teških metala, hemijskih sredstava itd

TIENS Holikan je bogat izvor mnogih takvih supstanci – antioksidanata koji mogu da pomognu u borbi protiv slobodnih radikala.