Da li ste znali ovu zanimljivost o jabukama da, kao uostalom i svako drugo voće,  imaju emotivnu i duhovnu funkciju za čoveka?

 

1.Zanimljivosti o jabukama

 

Jabuka je stara hrana koja nas vraća našem izvoru, povezuje nas sa osećanjem utočišta i zato je dobra kada se osećamo depresivno, slabo, bespomoćno, beskorisno.

Jabuke menjaju energiju u vama kako biste privlačili veselije ljude i dogadjaje.U telima nam je zapisano da kada spoljašnji svet deluje sumorno jabuka nas povezuje sa životom i preporodom.

Jabuka nas uči da nas ne ošteti hladnoća drugih ljudi.  Svojom korom je štitila sebe u toku zimskih meseci i na taj način kada je konzumiramo dobijamo tu informaciju zaštite od hladnoće – formiramo štit i njime štitimo sebe od hladnoće i neosetljivosti  drugih sve dok se uslovi ne poprave.

 

2.Zašto su još dobre jabuke?

 

-smanjuju upalu

-smiruju sistem smirujući broj virusa i bakterija

-dobre su za mozak – hrane neurone i povećavaju električnu aktivnost

-jabuke crvene boje posebno su dobre za mršavljenje jer imaju jedinjenja koja uvećavaju digestivnu snagu podstičući mršavljenje

-dobre su  za detoksikaciju teških metala i radijaciju

-pomaže da se mozak detoksikuje  od  mononatrijum glutaminata (MGM-a)

-poomaže da se iščiste organi, poboljša cirkulacija, popravi oštećena koža i reguliše šećer u krvi

-najbolji su  čistač debeloeg  creva

izbacuje istrulele proteine u crevima i prljavštinu koja se krije u crevnim džepovima koje hrane kolonije štetnih materija

-hidriraju na ćelijskom nivou

-sadrže elektrolite i minerale koji pomažu da se telo rehidrira posebno posle vežbi

 

2.Ako imate neku od sledećih bolesti trudite se da jedete što više jabuka:

 

 Bolesti bubrega, jetre, Alchajmer, artritis, napadi, multipla skleroza, bolest štitne žlezde, hipoglikemija, tranzitorni ishemijski atak, opsesivno-kompulsivni poremećaj, hiperkinetički poremećaj, osteomijelitis , autizam, stresni poremećaj posle trauma, akne, skleroza, gojaznost, preterani rast bakterija u tankom crevu, aksioznost, tinnitus, virusne infekcije,vrtoglavica……

 

3. Zaključak

 

Ne bih tu mnogo komplikovala osim što bih preporučila da jedete 3 jabuke dnevno ukoliko imate osećaj da vam stvari izmiču kontroli i da vam treba utočište. Jabuke će vam pružiti taj osećaj sigurnosti i zaštite.

Ukoliko imate decu, učite ih od malena ovim vrednostima, da je voće najpotentnija hrana u prirodi i da nas na mnogo načina štiti, hrani, uzdiže, čisti, hidrira….

 

Ovde možete pogledati recept za ukusno jutro vas i vaše dece: Kaša od jabuka sa cimetom.

0 %s Comments

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.