TIENS KORDICEPS (Тiens Cordyceps)

 

Tiens Kordiceps, čudesne gljiva, podstiče prirodnu odbranu funkcije organizma i sveukupno blagostanje. Svojstva kordicepsa poznata su u kineskoj medicine još od drevnih vremena. Najnovija naučna istraživanja potvrđuju ove tvrdnje koje ukazuju na brojne kvalitete Cordyceps sinensis. 

Kordiceps

Iskustvo našeg vaterpoliste Save Randjelović sa Tiens Kordicepsom i Kalcijumom

TIENS KORDICEPS  6.848 RSD

Кordicepsovo prirodno stanište su Tibet i Nepal na nadmorskim visinama od 3.000 do 5.000 metara.

Otkriven је pre oko 1.500 godina od strane himalajskih pastira. Brzo je našao primenu u kineskoj biljnoj medicini, pretežno za podizanje energije, kao sredstvo protiv starenja koje sprečava demenciju i poboljšava fizičku kondiciju.

Zbog svoje retkosti i “čudesnih”svojstava, kordiceps je dostigao veoma visoku cenu. U drevnoj Kini, samo carski sud i aristokratija je mogla da priušti sebi da ga koristi. Danas, ove “čudesne gljive” se gaje u bioreaktorima. Godišnja proizvodnja se broji u milionima tona, zato danas svako može da ima koristi od njegovih izvanrednih kvaliteta. TIENS proizvodi ovaj izvanredan suplement koristeći visoko razvijene biotehnologije koje u isto vreme i čuvaju prirodni sadržaj preparata.

Osnovni sastojci

Osnovni sastojci kordicepsa su kordicepin i adenozin – aktivne supstance čije prisustvo u gljivicama određuje kvalitet uzgoja.

Oni mogu da odigraju ulogu u širokom spektru bioloških procesa, na primer u međućelijskom transport energije. Drugi aktivni sastojci su polisaharidi, kordiceps kiselina i vitamini A, B, C, E, 16 kiselina, superoksid dismutaze (SOD) kao i cink, selen, magnezijum, gvožđe i kalijum.

Dejstvo

  • Povećava sveopštu otpornost organizma.
  • Poboljšava apetit, što je korisno prilikom oporavka.
  • Povećava energiju, izdržljivost, umanjuje zamor, što može da unapredi sportske performance.
  • Pokazuje antivirusno i antibakterijsko svojstvo protiv npr.Staphylococcus aureus.
  • Pomaže ravnotežu metabolizma šećera u krvi.
  • Potpomaže respiratorni sistem, naročito efikasnost pluća i korištenje kiseonika (ubrzava adaptaciju ćelija na niske nivoe kiseonika).
  • Povećava potenciju kod muškaraca.

Upotreba

1 – 2 kapsule preparata mogu se uzimati dva puta dnevno. Preparat treba uzimati na prazan stomak između obroka sa toplom vodom.

Preporuke

Važno je zapamtiti da kordiceps preparati u značajnoj meri uzrokuju izbacivanje kalcijuma iz organizma, pa je preporučljivo istovremeno uzimati suplemente kalcijuma koji umanjuju nedostatak kalcijuma.

Važna napomena

Suplement ne bi trebalo da uzimaju trudne žene i dojilje ili deca mlađa od 12 godina.

Kordiceps preparati mogu da umanje dejstvo nekih imunosupresivnih lekova (lekovi koji smanjuju aktivnost imunog sistema koji se koriste npr. u sprečavanju odbacivanja transplanata), zbog toga ne zaboravite da informišete svog lekara o njegovoj upotrebi.

 

 

Poručiti sada : 069/3 999 096