Tiens Hitozan kapsule (Chitosan) za eliminaciju teških metala i masti

Hitozan Tiens u kapsulama je namenjen  detoksikaciji teških metala kao što su olovo i živa, eliminiše štetne masti iz organizma, obnavlja strukturu kapilara  i limfnih sudova.  Vezuje čestice masti i umanjuje glad i time omogućava mršavljenje.

Tiens Hitozan- Kapsule

Tiens Hitozan  

Cena – 5.440 RSD

 

Hitozan, zajedno sa celulozom je najrasprostranjeniji polisaharid (kompleks ugljenih hidrata) na zemlji.

Napravljen je od hitina pronađenog u ljušturama rakova, insekata i ćelijskim zidovima nekih vrsta gljiva.

Kao prirodno jedinjenje, nije toksičan i biorazgradiv je, potpuno bezbedan za životnu sredinu.

To je razlog zbog kog postaje široko primenjivan, ne samo kao podržavajuće sredstvo u dijeti, već takođe u medicini i veterini, kozmetologiji ili biotehnologiji u najširem smislu.

Nutricionisti imaju običaj da hitozan nazovu šestim najvažnijim životnim elementom – nakon proteina, masti, šećera, mineralnih jedinjenja i vitamina.

 

Hitozan reguliše fiziološke funkcije organizma:

-usporava proces starenja,

-jača imunitet,

-dobro je preventivno sredstvo,

-reguliše biološke ritmove i omogućava brz oporavak organizma, napravljen na osnovu teorije tradicionalne kineske medicine.

U svom delovanju na organizam hitozan ne leči neko određeno oboljenje, već reguliše sve biološke procese i funkcije ljudskog organizma i stvara najoptimalnije uslove za biološku ravnotežu u njemu, što omogućava čoveku da se oseća lagodno.

Ekskluzivne prednosti:

1.Čistoća hitozana je preko 85%. Zato je efikasan za apsorbovanje svih toksičnih materija  pa i ćelija raka

2.Sprečava nastanak antigena, neškodljiv je pošto se ćelije tkiva kože razmnožavaju na hitinu

3.Hitin predstavlja dijetetsku celulozu sa pozitivnim jonom

4.Hitozan poseduje sva svojstva celuloze, upijajući vlagu širi se i stiče moć apsorbovanja, nije rastvorljiv i organizam ga ne usvaja

5.Pomaže peristaltici sistema organa za varenje, povećava obim pražnjenja, skraćuje vreme prolaska svih materija kroz creva, smanjuje pritisak u crevima, usvaja toksine iz hrane, poboljšava defekaciju, sprečava nastanak raka debelog creva.

6. Suzbija maligna oboljenja

-profesor japanskog univerziteta presadio je ćelije raka u organizam miševa, usled čega se  pojavilo oboljenje raka kože.

Miševi su bili podeljeni u dve grupe.Prvoj je davan Hitozan, a drugoj ne.

Eksperiment je pokazao da su kod prve grupe u kojoj je davan hitozan ćelije raka nestale, a druga grupa koja nije dobijala preparat je uginula.

-u kliničkoj praksi ispitivanja Hitozana takođe su postignuti zadovoljavajući rezultati. Njegovo delovanje na ćelije napadnute rakom izgleda ovako:

u ljudskom organizmu postoji mnoštvo limfnih ćelija  koje razlikuju normalne ćelije od ćelija napadnutih rakom i iste uništavaju. To i jeste suština imune funkcije ljudskog organizma. Najveća aktivnost limfnih ćelija na uništavanju malignih oboljenja manifestuje se pri vrednosti pH 7,4.

Ali, obično je oko ćelija napadnutih rakom kiselija sredina koja sprečava aktivnost limfnih ćelija. Hitozanom je moguće korigovati pH ravnotežu u dijapazonu 0,5 jedinica. Samim tim stvara se povoljna sredina za delovanje limfnih ćelija i uništavanje ćelija napadnutih rakom.

-hitozan sprečava prenošenje ćelija napadnutih rakom. Maligne ćelije se prenose putem krvnih sudova. Hitozan je u stanju da se čvrsto priljubi uz površinu krvnih sudova i da blokira prilepljivanje ćelija raka za krvne sudove.

7. Hitozan može da leči opekotine i povrede, kao i da ubrza proces zarastanja rana.

Dečak je imao opekotine koje su pokrivale 80% površine kože. Japanski lekari su kod lečenja dečaka primenili veštačku kožu načinjenu od Hitozana. Posle nekoliko meseci terapije njegova kože se obnovila, nije ostao nikakav trag.

Dobar efekat je postignut jer veštačku kožu načinjenu od Hitozana ljudski organizam ne odbacuje, a takođe ne izaziva ni druge probleme.

Veštačka koža načinjena od Hitozana je aplicirana na mesto oštećeno opekotinomjer lako srasta sa telom, pošto je po svom sastavu veoma bliska ljudskom organizmu.

 

8. Poboljšavanje funkcije jetre

U slučaju poremećaja funkcija jetre daje pozitivan terapijski efekat. Naučnici su zamorcima davali dodatke ishrani sa povećanom koncentracijom holesterola što je dovelo do stvaranja „masne“ jetre i hepatitisa, a bolesna jetra je dobila crveno-modru boju.

Kada su  zamorcima počeli da daju Hitozan, njihova jetra je dobila raniju smeđu boju, što znači da je u potpunosti ozdravila.

 

9. Stabilizuje kiselu sredinu, povećava imunitet

 

PH ravnoteža krvi može da se drži na slabo alkalnom nivou u okviru 7,4 – 7,35. Telesna tečnost mora biti slabo alkalna, jer u suprotnom lako može  doći do bolesti.

Oksidacijom telesnih tečnosti okolomišćinih ćelija smanjuje se imuna funkcija limfnih ćelija. Time se smanjuje i imunitet, Organizam čoveka postaje podložniji bolestima.

Hitozan se pod dejstvom enzima i bakterija u crevima razlaže i organizam ga usvaja. Posle uzimanja Hitozana pH  tečnosti postaje slabo alkalna, na nivou 7,35. te dolazi do poboljšanja kisele sredine organizma, što ga čini slabo podložnim bolestima.

 

10. Apsorbuje i odstranjuje štetne materije iz organizma

 

Delovanjem teških metala  nastaje mnoštvo oboljenja. Npr. trovanje kadmijumom (Cd), izaziva bolove u kostima, trovanje živom dovodi do otoka. Savremena medicina je priznala sposobnost Hitozana da  iz organizma eliminiše teške metale.

Kao potvrda toga navodimo istorijsku činjenicu: 21. juna 1993. vlada Rusije je donela odluku da na površinu podigne atomsku podmornicu koja je doživela brodolom.

Ruski stručnjaci su kupili Hitozan za izradu želatinozne mase da popune  sve moguće otvore i spreče prodiranje radijacije u atmosferu.

Rezultati su premašili sva očekivanja: Hitozan je stvarno eliminisao uticaj zračenja.

Taj događaj je bio svetska senzacija. 

 

11.Otklanja bol u lumbalnom predelu i leđima

 

Kineska medicina obraća posebnu pažnju na perifernu cirkulaciju. Ona je uvela pojmove kao što su „zastoj krvi“, i „vodeno trovanje“.

Kod „zastoja krvi“ dolazi do usporavanja periferne razmene, telesna temperatura pada, čovek stalno oseća hladnoću i nelagodnost.

Ustvari, ćelije mišića ne dobijaju dovoljnu količinu kiseonika, dolazi do pojave bolova u lumbalnom predelu i leđima.

Potrebno je povećati obim cirkulacije da bi ti bolovi uminuli.

 

 

12. Stimuliše energetsku razmenu u organizmu

 

HITOZAN uspostavlja energetsku ravnotežu „Jang – Jin“ putem čišćenja energetskih kanala.

Delujući na kanal želuca, debelog i tankog creva, čisti energetske blokade u cilju obezbeđivanja slobodne cirkulacije energije u pankreasu, slezini, jetri, bubrezima i mokraćnoj bešici.

Poboljšavajući energetsku razmenu organizma, dovodi kiseonik do svake ćelije, povećava sposobnost tkiva za regeneraciju, što omogućava uspešnu primenu preparata kod terapije kožnih oboljenja, opekotina, povreda, kao i kod psorijaze, i raka kože.

Energetska regulacija organizma  obnavlja imunitet, zaustavlja starenje organa i tkiva, normalizuje nivo šećera i holesterola u krvi.

 

Indikacije za primenu:

 • Oboljenja jetre, uključujući cirozu
 • Kardiovaskularna oboljenja
 • Gojaznost i drugi oblici poremećaja metabolizma lipida
 • Oboljenja sistema organa za varenje: čir na želucu i dvanaestopalačnom crevu, disbakteriozu, hronični zatvor, meteorizam
 • Opekotine, rane i druge povrede kože
 • Imunodeficijentna stanja bilo kog porekla
 • Plastična kozmetologija
 • Za dezintoksikaciju organizma od akutnih respiratornih virusnih infekcija i respiratornih oboljenja i drugih zapaljenskih procesa
 • Rad za kompjuterom, zbog toga što izbacuje višak elektromagnetne energije (preventivna doza – 1-2 kapsule 2 puta nedeljno)
 • U ginekologiji, kod erozije grlića materice (ektopije cilindričnog epitela) – lokalno, u obliku tampona ili vaginalnih kupki
 • U hirurgiji za obradu postoperativnih šavova

 

Sastojci Hitozana

 

„HITOZAN“ – 

Sastav: hitin (CHITIN), hitozan (CHITOSAN).

 Hitozan je biološko celulozno vlakno slično ljudskom fibrinu (jedna od komponenata zgrušavanja krvi). 

U svom sastavu sadrži: hitozan u prahu – 85%, hitin – 15%, što predstavlja unikatno  prečišćenu supstancu za apsorbovanje svih toksičnih materija.

 

Hitozan je proizveden iz oklopa crvenonogih kraba. Karakteriše ih veoma visok nivo od 85% deacetilacije hitina. Što je viši nivo deacetilacije organskih jedinjenja, jača je biohemijska aktivnost dobijenog hitozana. Stoga, formula je izuzetno efikasna.

Hitozan prisutan u pripremi nije apsorbovan niti svaren od strane ljudskog tela. Nakon što se nađe u stomaku, on značajno povećava svoj volumen u prisustvu vode, i efikasno sprečava glad.

Pored toga, vlakna hitina se obavijaju oko molekula masti, koji ih čini neprepoznatljivim od strane enzima za varenje.

Jedan molekul hitozana vezuje nekoliko puta više masti u odnosu na sopstvenu težinu, i vezana mast se kasnije izbacuje iz organizma. Istovremeno, supstanca ne ograničava apsorpciju vitamin rastvorljivih u mastima, A, D i E, što je potvrđeno naučnim istraživanjem.

Dejstvo

 

 • zahvaljujući svojim svojstvima olakšava kontrolu težine, takođe je preporučljiv pojedincima koji pate od poremećaja lipida

 

 • olakšava transport sadržaja želuca dalje u crevni trakt. Pored toga, on pomaže pojačanom oblaganju creva i poboljšava peristaltiku creva

 

 • vlakna hitina imaju sposobnost vezivanja i eliminisanja žučne kiseline i holesterola iz digestivnog sistema. Pritom, ona snižavaju nivo LDL holesterola u krvi. Redovna upotreba preparata pomaže u kontroli metabolizma šećera u krvi i cirkulaciji krvi

 

 • hitozan čisti probavni sistem i ceo organizam od teških metala kao što su olovo i živa, kao i od toksina kroz njihovo vezivanje i izlučivanje putem stolice. On takođe može da aktivira prirodnu odbranu organizma

 

 • dodatak hitozana u dijeti, posebno onaj sa visokim nivoom deacetilacije je koristan za bakterijsku floru u digestivnom sistemu

 

Doziranje

 

Uzeti 1-2 kapsule dva puta dnevno, poželjno je ujutru na prazan stomak. Za upravljanje težinom, kapsule treba uzeti 20 minuta pre obroka sa toplom vodom.

To je standardan način korišćenja i doziranja koji se razlikuje u zavisnosti koju vrstu zdravstvenog problema želite da rešite.

Iz tog razloga, ukoliko niste dobili odredjena uputstva za korišćenje možete pisati na istinaozdravlju@gmail.com i zatražiti priručnik u kom ćete naći specifično doziranje u odnosu na vašu bolest ili cilj koji želite da postignete korišćenjem ovog suplementa.

 

 

VAŽNA NAPOMENA

 

Nije preporučljivo za decu koja imaju manje od 12 godina.

Ostale lekove ili preparate treba uzimati na 2 sata razmaka od konzumiranja hitozana, jer apsorpcija hitozana može umanjiti njihovu apsorpciju.

 

 •  

Primena Hitozana:

Standardno doziranje:

 2-3 kapsule 1-2 puta dnevno od 5 do 7 časova ujutro i (ili) od 21 do 23 časa ili u jednoj dozi pred spavanje.

Popiti sa najmanje 1/2-1 čašom mlake vode,(jer može da izazove ili da pojača zatvor ako se uzima bez vode)

Specifično doziranje:

Kod teških intoksikacija: Po 1 kapsula na svakih 1,5-2 sata (do 6 kapsula dnevno).

Kod učestalih zatvora, čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu, onkoloških oboljenja, sistema organa za varenje Hitozan se uzima bez želatinskog omotača i to tako što se sadržaj kapsule rastvori u 0,5 – 1 čaše mlake vode i u nju se doda 20 kapi limunovog soka.

Kod mršavljenja: uzimati po 2 kapsule 3 puta dnevno, 20 min. pre jela, poštujući režim uzimanja tečnosti – piti dodatno 1-1,5 l vode dnevno.

Ne uzimati istovremeno sa drugim BAD, jer to može da spreči njihovo usvajanje. Interval između uzimanja treba da bude najmanje dva sata.

U ekstremnim situacijama, dozvoljeno je da deca mlađa od 12 godina uzimaju Hitozan i to na sledeći način:

– deca od 3 do 7 godina (u slučaju disbakterioze, holecistitisa, prehlada): 1 kapsulu (bez omotača) usuti u čašu i dodati 20 kapi limunovog soka, promešati i ostaviti da odstoji 15 minuta, zatim doliti 200 ml mlake vode, promešati i davati detetu po 1 kafenu kašičicu na svakih 30 minuta (ukupno 1-2 dana), poštujući režim uzimanja tečnosti.

– deca od 7-12 godina: po 1/2 kapsule 1-2 puta dnevno piti sa zakiseljenom vodom 5-7 dana poštujući režim vode.

Za lokalnu i spoljnu primenu:

1)       U hirurgiji: Kod opekotina, rana, obrade postoperativnih šavova pripremiti slabo kiseli rastvor (20 kapi limunovog soka u 50 ml vode), usuti sadržaj 2-4 kapsule i naneti na površinu rane. Ne treba uklanjati niti spirati ovaj rastvor sa rane.

Na ranu možete staviti sadržaj Hitozana iz kapsule u suvom obliku.

2)       U ginekologiji: rastvor Hitozana (1 kapsula u 20-30 ml vode) koristi se kod erozije grlića materice, u vidu vaginalnih kupki ili tampona koji se stavljaju u vaginu preko noći 20-25 dana, pošto se prethodno ispere antilipidnim čajem.

3)       U kozmetologiji: Losion od Hitozana pomaže da se otkloni suvišni sloj mrtvih ćelija epitela, jača, zateže i čini kožu elastičnom. Rezultat je vidan već posle 4. upotrebe.

Spravljanje losiona:

– uzeti 5-7 kapsula Hitozana bez omotača. Postepeno dodavati 50 ml vode, dobro promešati,

– uzeti 3 grama limunske kiseline, postepeno dodavati 30 ml vode i dobro promešati,

– pomešati rastvor Hitozana sa rastvorom limunske kiseline – u pripremljenu smesu postepeno dodavati 20 ml vode.

Pripremljen losion ravnomerno naneti na kožu lica, vrata, gornje trećine grudnog koša i ostaviti 10-15 minuta, ponavljati tri dana. Od četvrtog dana treba nanositi losion na kožu svaka 2 sata. Ispirati tekućom vodom, bez trljanja. Zatim nežnim pokretima naneti kremu.

 

 

Iskustvo vaterpoliste Nikole Dedović sa  TIENS proizvodom Hitozanom

Način upotrebe Hitozana i ostalih Tiens preparata

Herpes

 

Mom rodjaku, 46 godina, na prednjem delu stomaka često se leti javljao herpes,zbog čega je trpeo jake bolove. Kako sam sa tim bila upoznata, pitala sam da li bi pokušao da reši svoj problem. Odmah je rekao da hoće da uzme sve što mu predložim, ali da ne veruje da mu može bilo šta pomoći. Preporučila sam mu Hitozan, Cink i Kalcijum. Prošlo je malo duže vremena, ali rezultati nisu izostali. Izuzetno je zadovoljan, jer nema više taj problem.

 

 

Herpes

 

20 godina se pokušavao rešiti psorijaze, ali uzalud. Nakon 2 meseca korišćenja Tiens preparata , Antilipidni čaj, Cink, Hitozan, Spirulinu, Kalcijum počeo je da primećuje opšte poboljšanje organizma i koža se počela čistiti od psorijaze.

 

 

Josip

Penzioner