Tiens Digest TABELETE

TIENS DIGEST –  4.672 rsd

 

TIENS Digest sadrži dijetalna vlakna, uključujući inulin, jabučni pektin i celulozu, ali i semenke lana i žive bakterijske kulture: bifidobacterium lactis i Lactobacillus acidophilus.

Dijetalna vlakna, poznata i kao vlakna iz hrane kombinacija su sastava poput celuloze, pektina, lignina ili biljnih tvari. Vlakna, iako se ne vare u ljudskom sistemu za varenje, pozitivno utiče na njegovu funkciju. Vlakna  apsorbuju vodu i poboljšavaju peristaltiku. Pektini su vlakna topiva u vodi, a mogu se pronaći u ćelijskim zidovima različitih biljaka. Dnevni unos 6 grama pektina pridonosi održavanju zdrave količine holesterola u krvi.

Semenke lana su jedne od najpopularnijih proizvoda koji se koriste i prirodnoj medicine. Sadrži spektar hranjivih sastojaka kao što su zasićene kiseline, vlakna, lako varljive proteine, vitamin B1 i B6 (koji pridonose pravilnom metabolizmu proteina i glikogena), magnezijum, kalcijum (pridonosi funkcionalnost enzima za varenje), gvoždke, cink (pravilan metabolitzam ugljenih hidrata i zasićenih kiselina) i jedan od sastojaka lecitina – kolin (pravilan metabolizam lipida). Herbolozi ga koriste kao gastroprotektivni agens koji eliminiše toksine sistema za varenje.

 

DELOVANJE

Sastojci u preparatu imaju slijedeće delovanje:

  • vlakna poboljšavaju probavnu peristaltiku, poboljšavaju defekaciju i eliminišu nadutost, ubrzavaju varenje,
  • probiotičke bakterije nadopunjuju prirodnu bakterijsku floru u probavnom traktu,
  • pektini pomažu u održavanju holesterola u krvi,
  • semenke lana djeluju kao gastroprotektivni agens,
  • minerali i vitamini iz semenki lana pridonose pravilnom metabolizmu raznih tvari.

 

UPOTREBA

Popiti 2 tablete dnevno. Preparat se uzima nakon obroka. Tablete se trebaju pažljivo prožvakati i popiti s čašom vode.