Obaveštenje o saradnji

2015. godine, Federalna trgovinska komisija objavila je svoja nova pravila za usklađenost sa obelodanjivanjem. Ova pravila su postavljena kako bi se osiguralo da čitaoci ili gledaoci veb medija (blogovi, youtube video snimci, itd.) znaju da li je bloger/prezenter sponzorisan, podržan ili partner sa drugom kompanijom. U smislu bloga, čitaoci moraju da znaju da li bloger zarađuje novac deljenjem veze ili proizvoda.

U skladu sa smernicama FTC-a, pretpostavite sledeće o vezama i objavama na ovom sajtu: Neki od linkova na istinaozdravlju.com su partnerske veze od kojih dobijam nadoknadu od prodaje određenih artikala.

Šta su partnerske veze?

Kupovine se vrše na veb lokacijama eksternih pridruženih kompanija: Kada čitalac klikne na pridruženi link koji se nalazi na istinaozdravlju.com da bi kupio artikal, čitalac kupuje artikal direktno od prodavca (ne od istinaozdravlju.com).  istinaozdralju.com dobija malu proviziju ili drugu nadoknadu za promovisanje  veb stranice partnera ili proizvoda/usluge kroz njihov partnerski program.

Cene su potpuno iste za vas ako kupujete preko partnerske veze ili veze koja nije pridružena. Nećete platiti više ako kliknete na vezu.

Koristim dve glavne vrste partnerskih programa:

1. Ringnatur i Korisna knjiga partnerske veze.

istinaozdravlju.com je učesnik programa ringnatur.com programa i korisnaknjiga.com pridruženog oglašavanja koji je osmišljen da obezbedi sredstva za sajtove da zarade naknade za oglašavanje oglašavanjem i povezivanjem na ringnatur.com svojstva uključujući, ali ne ograničavajući se na ringnatur.com. Ringnatur nudi  proviziju za proizvode prodate preko njihovih pridruženih veza.

Ako se bloger poveže sa ringatur.com proizvodom (sa posebnim kodom za filijale koji je ugrađen u vezu), a čitalac stavi artikal u svoju „kolica za kupovinu“ preko te veze u roku od 30 dana od klika na vezu, bloger dobija mali procenat od prodaje. Ringnatur veze nisu „platite po kliku“. Međutim, ako kliknete na link proizvoda i ostanete u Ringnaturu i kupite nešto drugo, ja ću dobiti proviziju na tu prodaju.

2. Partnerske veze proizvoda.

Ove partnerske veze funkcionišu na isti način: ako kliknete na vezu i kupite proizvod, onda bloger dobija procenat od prodaje ili neku drugu vrstu naknade. Stvari kao što su paketi e-knjiga, e-kursevi i onlajn paketi obično su takođe partnerske veze. Opet, cene se ne razlikuju ako koristite ove partnerske veze. Nećete platiti više ako kliknete na vezu. Ove veze nisu „platite po kliku“, osim ako nije drugačije naznačeno.

Šta je sa sponzorisanim sadržajem?

Ne pišem sponzorisane postove. Želim da vam donesem prave, nepristrasne informacije. Međutim, ako je post sponzorisan od strane kompanije i to je plaćeno sponzorstvo, ja ću to jasno otkriti na početku posta.